Een voorbeeld voor Daan: bekende muzikanten die zich succesvol herpakten
Elton John: zelf verbaasd dat hij nog leeft. Foto: IMAGEGLOBE

Daan belooft dat zijn optreden zaterdag in Lokeren het beste van het jaar wordt. Hij kreeg bakken kritiek over zich heen omdat hij dronken op het podium stond. Kan Daan zich herpakken? Wij doken in de rockgeschiedenis en vonden enkele bekende muzikanten die hun verslaving overwonnen.

Elton John

Sir Elton praat openlijk over zijn drugsgebruik in de jaren 70 en 80. Hij beweert grote hoeveelheden cocaïne en alcohol gebruikt te hebben en is zelfs verbaasd dat hij nog leeft. Elton John is clean sinds 1990 en slaagt erin niet te hervallen, dankzij de steun van zijn man, familie en vrienden.

Steven Tyler

De frontman van Aerosmith heeft het grootste deel van zijn volwassen leven gevochten tegen drugs en alcohol. De zanger zei ooit dat hij meer dan 20 miljoen dollar aan drugs had uitgegeven tijdens zijn verslaving. Zijn bandleden kregen hem zo ver dat hij naar een ontwenningskliniek ging en helemaal afkickte. Sindsdien is hij een superster zonder behoefte aan verdovende middelen. Zijn succesvolle carrière helpt hem dat zo te houden.

Lou Reed

Soloartiest en voormalig frontman van The Velvet Underground Lou Reed staat bekend om zijn zwaar gebruik van heroïne en cocaïne. Veel van zijn songs gaan over drugs en het leven van een verslaafde. Na jarenlang drugsmisbruik kon hij ermee kappen. Hij onderging onlangs wel een succesvolle levertransplantatie.

Keith Richards

De gitarist van The Rolling Stones was ooit zo verslaafd aan drugs en alcohol dat hij het voorbeeld bij uitstek werd van hoe verslaving bij de levenswijze van rock-’n-roll hoort. Hij voerde niet alleen de hitlijsten aan met zijn muziek, maar scoorde ook steevast op lijstjes van beroemdheden die het loodje zouden leggen. Na verschillende bijna-overdosissen, besloot Richards te stoppen met drugs. In 2010 stopte hij ook met alcohol drinken.

Slash

Ook de gitarist van Guns N’ Roses en Velvet Revolver is lang verslaafd geweest. Hij kwam openlijk uit voor zijn heroïneverslaving en welke impact die op zijn privéleven had. Hij vertelde hoe heroïne voor hem in het begin bijzonder aangenaam was maar al snel heel zijn leven ging overheersen. Momenteel is Slash clean. Hij zegt dat hij dat zo kan houden dankzij zijn vrouw en zijn zonen.

 

In De Standaard vandaag: Arno en Paul Van Bruystegem (Triggerfinger) over roem en alcohol
Daan moet zich herpakken

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig