Ieperfest verwacht 10.000 hardcorefans
Foto: Dewereldmorgen.be

De 21ste editie van Ieperfest mikt op een opkomst van 10.000 muziekfanaten, gespreid over de drie festivaldagen. Zo blikt mede-programmator Bruno Vandevyvere vooruit op het jaarlijkse hardcorefestival dat dit weekend plaatsvindt in de Westhoek.

Ondanks het nichegenre dat geserveerd wordt op Ieper Hardcore Festival, kortweg Ieperfest, zullen naar verwachting opnieuw 10.000 mensen afzakken naar West-Vlaanderen.

‘De voorverkoop ligt iets lager dan vorig jaar, maar dan vierden we onze 20ste verjaardag en hadden met het West-Vlaamse Congress een grote publiekstrekker op de eerste festivaldag. Maar we doen sowieso al beter dan in 2011. Het is sowieso niet de bedoeling dat we snel groeien. Op deze manier kunnen we alles goed in de hand houden’, aldus Vandevyvere.

Ieperfest is al jaren een groen festival. In 2010 wonnen de organisatoren de Green Event Award van afvalbeheerder Ovam, en ook de jaren daarop werden ze nog bekroond voor hun inspanningen. ‘We zetten door. Dit jaar hebben we onze afwatering nog verbeterd en we hebben ook veel meer droge toiletten, waarbij chemische producten vervangen worden door houtschilfers’, meldt Vandevyvere.

Ieperfest kan opnieuw een goed gevuld programma voorleggen met bands uit binnen - en buitenland. Vrijdag mag Black Flag de debatten sluiten. De Amerikaanse band vergaarde vooral naam en faam toen Henry Rollins in de jaren tachtig deel uitmaakte van de groep. Cro-Mags sluit met een exclusief Europees optreden de tweede festivaldag af. Op zondag krijgt Ieperfest met Amenra een Belgische headliner.