Opening Ceremony zet Belgische ontwerpers in de schijnwerpers

Het New Yorkse Opening Ceremony richt een volledig jaar lang de schijnwerpers op Belgische ontwerpers. ’Net op tijd voor de 350ste verjaardag van België’s Koninklijke Academie voor Schone Kunsten’, klinkt het op de website.

Na Korea, Japan, Groot-Brittannië en Argentinië richt de toonaangevende modezaak Opening Ceremony zijn aandacht een heel jaar lang op ons land. ‘We zijn bijzonder opgetogen om het kleine Europese land met zijn groot aantal baanbrekende ontwerpers (denk maar aan de Antwerpse Zes) te verwelkomen tot onze kledingrekken, klinkt het.

‘Dit najaar wordt het uitkijken naar jonge, innovatieve ontwerpers zoals Cédric Charlier, Chauncey, Christian Wijnants en Ek Thongprasert, naast gevestigde waarden zoals Dries Van Noten, Raf Simons, Veronique Branquinho, Walter Van Beirendonck, Stephan Schneider en Bernhard Willhelm.’

Naast een selectie van de collecties van deze ontwerpers, zullen Carol Lim en Humberto Leon (de oprichters van Opening Ceremony en de huidige ontwerpers achter modelabel Kenzo) ook hun favoriete stukken van een aantal afgestudeerde ontwerpers van de Antwerpse Modeacademie en het Brusselse La Cambre in de rekken hangen.

Stylist David Vandewal gaat bovendien aan de slag met de geschiedenis van de Belgische mode om een aantal collages te creëeren die de winkels in Londen, Los Angeles en New York zullen sieren. Een winkel in ons land komt er nog niet meteen, maar de collecties zullen gelukkig ook worden verkocht via de webshop.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in