Deze wolkenkrabber draait rond
Foto: rr

Verschillende grootsteden krijgen in de nabije toekomst misschien een roterende wolkenkrabber. De Italiaanse architect David Fisher heeft alvast een plan klaarliggen voor de indrukwekkende constructies.

Fisher, de Florentijnse eigenaar van de Rotating Tower Technology Company, wil zijn ‘Dynamic Towers’ bouwen in verschillende wereldsteden. Het eerste exemplaar van 420 meter hoog zou in Dubai komen te staan, het tweede in Moskou. Maar de architect wil ook zijn stempel drukken op de skylines van Londen, Milaan, Parijs, Rome en New York.

‘Deze bouwwerken kunnen een nieuw architecturaal tijdperk inluiden’, schrijft hij op zijn website. Hij zegt ook dat zijn torens de verschillende seizoenen zullen kunnen aanvoelen zodat de kamertemperatuur automatisch stijgt of daalt.

Als de torens er effectief komen, dan zullen de afzonderlijke verdiepingen op anderhalf uur tijd volledig rond een centrale as draaien. Dat zal mogelijk zijn dankzij krachtige windturbines onder elke etage. Zo kunnen de mensen in het gebouw doorheen de dag van een steeds veranderend uitzicht genieten.

Bekijk hieronder de toren in beweging

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in