The Loft op 29 augustus 2014 in de zalen

The Loft, de Amerikaanse remake van de succesfilm Loft, wordt op 29 augustus 2014 uitgebracht in Amerika. The Loft" zal er op minstens 2.000 schermen te zien zijn.

De film zal in de Verenigde Stante worden verdeeld door Universal, één van de grootste filmstudio’s ter wereld. In België zal de film verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD). De exacte Belgische releasedatum zal in de buurt van de Amerikaanse datum liggen.

Karl Urban (Star Trek Into Darkness), James Marsden (2 Guns), Wentworth Miller (Prison Break), Eric Stonestreet (Modern Family) en onze eigen Matthias Schoenaerts vertolken de vijf getrouwde vrienden die in het geheim een loft delen, waarin ze hun vriendinnen en maitresses ontvangen. Een prima regeling die in een nachtmerrie ontaardt als ze op een ochtend het lichaam van een onbekende vrouw in de loft vinden.

The Loft is geregisseerd door Erik Van Looy en werd geproduceerd door Woestijnvis en Anonymous Content (Babel, Eternal Sunshine of the Spotless Mind). Filmgigant Joel Silver (Sherlock Holmes, The Matrix) heeft zich als executive producer aan de film verbonden en heeft The Loft ondergebracht bij Universal.

The Loft is de eerste remake van een Vlaamse film die wereldwijd door een grote filmstudio wordt verdeeld.