Meisje (11) in brand gestoken na mislukte verkrachting
Foto: AFP

India is opnieuw opgeschrikt door een gruwelijk geval van geweld tegen vrouwen. Zondag overleed een 11-jarige meisje in het ziekenhuis aan de gevolgen van brandwonden die ze opliep bij een mislukte verkrachting. De 18-jarige dader overgoot het meisje daarbij met brandstof en stak haar in brand.

Het meisje was woensdag opgenomen in een ziekenhuis in Calcutta. Zaterdag pakte de politie een 18-jarige verdachte op. De jongen en een kompaan, die nog opgespoord wordt, werden door het meisje aangewezen als de daders. Zondag bezweek het meisje alsnog aan de gevolgen van haar verwondingen.

Uit het verhoor is intussen gebleken dat de twee jongens het meisje woensdag probeerden te verkrachten. Toen ze zich verzette, overgoot de 18-jarige het meisje met brandstof en stak haar in brand. Volgens de politie schuift de opgepakte verdachte de schuld nu in de schoenen van zijn kompaan.

In december vorig jaar veroorzaakte de groepsverkrachting van een Indiase studente in een bus in New Delhi nog een golf van protest. De 23-jarige vrouw bezweek twee weken later aan haar verwondingen.