Hazard geeft aanvoerdersband al terug aan De Fauw
Foto: Photo News
De aanvoerderswissel bij Zulte Waregem blijft voor beroering zorgen. Zaterdagavond, vlak voor de start van de wedstrijd tegen Kortrijk, raakte bekend dat Thorgan Hazard de aanvoerdersband alweer terug geeft aan Davy De Fauw.

In een persbericht liet Zulte Waregem eerder zaterdag al weten dat het 'ten zeerste de commotie betreurt die is ontstaan na de aanvoerderswissel'.

Donderdagavond kort voor middernacht meldde Zulte Waregem dat Thorgan Hazard de aanvoerdersband zou overnemen van Davy De Fauw. Dat gebeurde zogezegd om de 20-jarige Hazard te helpen bij zijn ontwikkeling, maar volgens verschillende media was de aanvoerderswissel een voorwaarde van het management van Hazard om de huurling van Chelsea nog een jaar bij de club te houden.

In de spelersgroep werd met onbegrip gereageerd op de beslissing en ook coach Franky Dury was er niet mee opgezet. Aanvaller Mbaye Leye kondigde op Twitter zelfs zijn vertrek bij Essevee aan. Ook De fauw zou het team willen verlaten.

Het bestuur van Zulte Waregem liet zaterdag in een reactie weten ‘dat zowel de voorzitter, gedelegeerd bestuurder als trainer er maximaal voor gegaan zijn om Thorgan Hazard bij Zulte Waregem te houden’.

Verder vraagt het bestuur ‘om onze ploeg, Thorgan en Davy in het bijzonder, massaal te steunen vanavond (tegen Kortrijk) en woensdag voor de partij tegen PSV, een duel waarin alles nog mogelijk is’.

Zulte Waregem moet tegen PSV een 2-0 nederlaag ophalen om zich te plaatsen voor de vierde voorronde van de Champions League.