Zelfmoordpoging met scheermes omdat vriendin hem liet vallen
Aurore Ruyffelaere Foto: fb

Andrei G., de vermoedelijke moordenaar van Aurore Ruyffelaere probeerde met een scheermes zelfmoord te plegen in zijn cel nadat zijn vriendin Irina (27) hem aan de telefoon duidelijk had gemaakt dat ze niets meer met hem te maken wilde hebben. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

‘Ik wil er vanaf zijn’, schreeuwde de man toen hij donderdag in het ziekenhuis werd binnengebracht na de zelfmoordpoging. De vermoedelijke moordenaar van Aurore Ruyffelaere uit De Pinte was al sinds de nacht voordien erg onrustig. Volgens een wel­ingelichte gevangenisbron kwam dat omdat hij ’s avonds had mogen bellen met zijn vriendin Irina S. Op vakantie met haar ouders in Frankrijk had zij vernomen dat haar vriend beschuldigd wordt van roofmoord. ‘In dat telefoontje heeft ze hem duidelijk gemaakt dat ze niets meer met hem te maken wil hebben. Ze zei dat ze hem nooit meer wilde spreken. En dat is voor hem de trigger geweest.’

Irina was alles voor Andrei G. Dat verklaarden ook haar ouders, die alleen goede woorden over de man hadden. Hun dochter was werkloos, maar moest nooit meebetalen in de huur van hun dure appartement in Sint-Denijs-Westrem. Maar de Rus zat zelf in zware geldnood en kampte met achterstallige rekeningen. Het ziet ernaar uit dat hij daarom de roofmoord op Aurore pleegde en een dag eerder de handtas van een ander meisje probeerde te stelen.

Omdat de man zo onrustig deed, kwamen maatschappelijk werkers donderdagochtend op hem inpraten. De Rus maakte hen duidelijk dat hij zijn verdriet alleen zou verwerken en zeker niet suïcidaal was. Maar na een tweede gesprek met een gerechtspsychiater sneed hij toch zijn polsen over met een scheermes dat in zijn cel lag.

Op de afdeling bijzondere veiligheid, waar de man zat, zijn scheermessen toegelaten. Tenzij de directie oordeelt dat er te veel gevaar is voor zelfdoding. ‘Maar die aanwijzingen waren er bij G. niet genoeg’, zegt de goedgeplaatste bron. ‘Wel werd zijn cel voor de zekerheid om het kwartier gecontroleerd. De cipiers waren er dus snel bij toen hij bloedend op de grond lag.’

De man had overigens nog geprobeerd zijn celdeur te barricaderen met een stoel en tafel.

Blijft ontkennen

Intussen is hij aan de beterhand, maar de man was vrijdag wel nog te zwak om voor de raadkamer te verschijnen. Zijn advocaat kreeg daarom uitstel tot dinsdag. ‘Ik heb hem op zijn ziekbed gesproken, maar mijn cliënt blijft ontkennen dat hij de moord op Aurore gepleegd heeft’, zegt advocaat Katrien Van Der Straeten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig