Zulte Waregem-spelers boos: 'Niemand had dit zien aankomen'
Foto: Belga
De crisis bij Zulte Waregem is compleet na de aanvoerderswissel. Nadat Chelsea en gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper boven de hoofden van de spelersgroep beslisten om de jonge Thorgan Hazard aanvoerder te maken in plaats van Davy De fauw namen de spelers het op voor hun oude kapitein. Trainer Francky Dury stuurde zijn kat naar de persconferentie, maar enkele spelers wilden wel reageren.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De situatie: Gisteren liet Zulte Waregem weten dat Chelsea-huurling Thorgan Hazard de aanvoerdersband overneemt van Davy De Fauw. Essevee liet uitschijnen dat die beslissing vanuit de spelersgroep zelf kwam, maar vandaag bleek dat dit absoluut niet het geval was. De beslissing om Hazard kapitein te maken komt van Chelsea, die de jonge Thorgan verder wil laten groeien als leider bij Zulte Waregem. Het was een van de voorwaarden van de Londense club om Hazard nog een jaartje uit te lenen aan Essevee (lees het volledige verhaal hier). 

De boosheid hierover binnen de West-Vlaamse spelersgroep is enorm. Mbaye Leye liet al weten dat hij aan zijn laatste dagen aan de Gaverbeek bezig is en trainer Dury stuurde zijn kat naar de persconferentie. Enkele spelers wilden na de training wel reageren tegenover de pers.

'Dit is heel onverwacht, niemand heeft dit zien aankomen', vertelt Colpaert aan Sporza. 'De trainer heeft het ons vrijdag gezegd, zonder in te gaan op de details. Van mij mag iedereen kapitein zijn. Maar de spelers moeten de nieuwe kapitein aanwijzen. Voor de groep blijft Davy de échte leider. Hij is heel belangrijk voor ons. We hebben veel respect voor hem en kunnen altijd terecht bij hem, op en naast het veld. Voor Hazard zelf is dit ook een moeilijke situatie. Als jonge gast is het al niet makkelijk om een groep te leiden, zeker niet als dat ook nog eens van de ene dag op de andere gebeurt', aldus Colpaert.

Eenzelfde geluid horen we bij Karel D’Haene. Die vertelde zelfs aan Sport Voetbalmagazine dat De fauw een vertrek overwoog nadat hij de beslissing te horen kreeg en al samen zat met zijn zakenwaarnemer. 

Zaterdag moet Zulte Waregem vol aan de bak tegen KV Kortrijk. 'Of dit invloed zal hebben op het veld? Dat kun je nu nog niet zeggen. Maar als we verliezen tegen Kortrijk, zal alles uitvergroot worden', aldus Colpaert.