Ruzie over Hazard escaleert: Dury stuurt kat naar persconferentie
Dury leidde vandaag nog wel de training, maar stuurde zijn kat naar de persconferentie Foto: KDS
Het zit er bovenarms op bij Zulte Waregem. Bij de West-Vlaamse fusieploeg, die afgelopen dinsdag werd weggespeeld door PSV Eindhoven, is er een flinke ruzie over de beslissing om Thorgan Hazard tot nieuwe aanvoerder te benoemen. Mbaye Leye maakt duidelijk dat hij aan zijn laatste matchen bezig is aan de Gaverbeek. Francky Dury stuurde vrijdagmiddag zijn kat naar de persconferentie. De spelers reageerden wel en staan pal achter De fauw.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

'Thorgan Hazard is voortaan de kapitein van Zulte Waregem.' Dat bericht deelde Zulte Waregem gisterenavond laat mee. Dat de 20-jarige offensieve middenvelder aanvoerdersband overneemt van Davy De fauw is opmerkelijk. 'Ik heb in samenspraak met de club en in het belang van de club besloten de aanvoerdersband door te geven aan Hazard', verklaarde De fauw. 'Wij respecteren en appreciëren het besluit van Davy en zijn enorm opgetogen dat hij het belang van onze club zo hoog in het vaandel draagt. Hij blijft de leidersfiguur binnen de spelersgroep', vertelde bestuurder Patrick Decuyper. 

Davy De fauw leek dus zijn aanvoerdersband vrijwillig af te staan, maar dat is enkel schijn. De beslissing om Hazard kapitein te maken komt van Chelsea, die de jonge Thorgan verder wil laten groeien als leider bij Zulte Waregem. Het was een van de voorwaarden van de Londense club om Hazard nog een jaartje uit te lenen aan Essevee. 

Leye: 'Laatste dagen bij Zulte Waregem'

Het is niet zo dat Thorgan Hazard slecht in de groep ligt, maar de manier waarop de beslissing over de aanvoerdersband van bovenaf opgelegd werd deed de spelers steigeren. Vooral dan bij Mbaye Leye. De Senegalees had vorig jaar een groot aandeel in de tweede plaats van Zulte Waregem, maar wil nu absoluut vertrekken uit onvrede met de gang van zaken. Trainer Dury heeft de afgelopen dagen naar verluidt stevig moeten inpraten op Leye om de match tegen Kortrijk dit weekend niet te boycotten. 'De laatste dagen spelen bij de club van je hart is altijd moeilijk. Morgen zal ik voor alle supporters van Essevee spelen', stuurde Leye de wereld in via twitter. 

Een niet mis te verstane boodschap naar het bestuur. Leye staat flink in de belangstelling van het Turkse Elazigspor, getraind door Trond Sollied. Elazigspor vindt voorlopig de vraagprijs van 1 miljoen euro nog te duur.

Dury stuurt kat naar persconferentie

Er lijkt iets gebroken in de spelersgroep bij Zulte Waregem. Na de euforie na de fantastische tweede plaats van vorig seizoen volgende enkele woelige maanden waarin de club enkel negatief in het nieuws kwam. Eerst ontstond er flink wat heibel rond de fusieploeg toen gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper leurde met het stamnummer bij Beerschot AC. Nadien was er het hele gedoe rond het verbroken contract van Junior Malanda en nu is er dus de ruzie over de aanvoerdersband van Hazard. Trainer Francky Dury leidde vanmiddag de laatste training - met Malanda - voor de competitiewedstrijd tegen Kortrijk zaterdag, maar stuurde even later zijn kat naar de persconferentie. De succescoach maakt er geen geheim van dat zijn relatie met Decuyper vertroebeld is na het stamnummerincident. 

Benieuwd of Zulte Waregem morgen iedereen van antwoord kan dienen op het veld.