Anderlecht walst Cercle plat met prachtige goals
Foto: Photo News

Anderlecht heeft op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League de kater van Lokeren doorgespoeld. Een zwak Cercle kreeg thuis vier doelpunten om de oren. Van den Brom en zijn jongeren zijn na deze 0-4 weer even verlost van de druk.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het was good old Olivier Deschacht die zijn ploeg al snel op rozen zette. Hij nam na zeven minuten een bal van buiten het strafschopgebied vol op de wreef, en zag de bal heerlijk wegdraaien van de keeper en vlak naast de paal in doel belanden. Misschien wel het mooiste doelpunt uit zijn carrière.

Cercle was nochtans goed begonnen. Lukas Van Eenoo kon de bal na een mooie dribbel voor doel brengen, maar Chancel Mbemba kon de bal net op tijd wegwerken. Na het tegendoelpunt van Deschacht herpakte de vereniging zich, met kleine kansjes voor onder andere Junior Kabananga (ex-Anderlecht). Aan de overkant demonstreerde Gohi Bi Cyriac vooral dat hij nog scherpte mist.

Prachtige lob

Ook bij Suarez ging het niet vanzelf, maar met een prachtige lob vijf minuten voor de rust spoelde hij alle twijfels weg. Anderlecht leek voor de rust zijn schaapjes al op het droge te hebben.

Dat gevoel leek de Brusselaars te bevrijden. Bruno scoorde snel na de rust twee keer. Eerst krulde hij de bal na knap eentijdsvoetbal van Anderlecht van buiten zestien in de winkelhaak, alweer een heerlijk doelpunt. De 4-0 was eenvoudiger voor Bruno. Hij controleerde een goede voorzet van Suarez met de borst, en versloeg de doelman van dichtbij.

Debuut Milivojevic

Bij 0-4 loste Anderlecht de teugels, Bruno kreeg een applausvervanging en aanwinst Luka Milivojevic mocht zijn debuut maken voor de landskampioen. Lukas Van Eeno kreeg nog een kansje voor Cercle, maar Proto liet het niet gebeuren.

Doelpunten

1-0: 7’Olivier Deschacht

2-0: 41’Matias Suarez

3-0: 51’ Massimo Bruno

4-0: 57’ Massimo Bruno