Alderweireld man van de match bij Ajax
Foto: Photo News

Ajax heeft het nieuwe seizoen in de Nederlandse eredivisie goed ingezet. Het won eenvoudig met 3-0 van een zwak Roda JC.

Roda JC liet zijn Belgen aan de kant tegen Ajax. Enkel verdediger Bart Biemans mocht starten. Voor Monteyne, Davy De Beule en Arnaud Sutchuin Djoum was geen speeltijd voorzien.

Ajacied Ricardo van Rhijn tekende voor het allereerste doelpunt van het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Hij tikte de rebound binnen na een vrije trap van Christian Eriksen. De Nederlandse landskampioen controleerde en versmachtte de bezoekers met enkele tempoversnellingen.

Op het half uur verdubbelde aanvoerder Siem de Jong de score. De Ajacieden waren nog voor de rust dicht bij de 3-0. Maar Kurto redde knap op een schot van Barcelona-huurling Bojan Krkic.

Na de rust was Ajax opnieuw gevaarlijk via Krkic. Roda kwam niet meer in het stuk voor, tot in de 60ste minuut de bal na een rommelige fase tegen de paal belandde. Tien minuten later kreeg Roda zelfs een strafschop nadat Daley (zoon van Danny) Blind in het strafschopgebied Nemeth neertrok. Maar Wiljan Pluim liet de kans liggen en schoot hoog over. Daarna was het over voor Roda. Ajax-draaischijf Fischer kreeg kans op kans, en kon uiteindelijk tien minuten voor tijd de 3-0 scoren.

Rode Duivel Toby Alderweireld had een rustige avond in de verdediging, maar werd beloond voor enkele solide tussenkomsten met de benoeming tot man van de match.

Doelpunten

1-0: Ricardo van Rhijn 8’

2-0: Siem de Jong 31’

3-0: Viktor Fischer 85’