Afkoelers verkopen op tweedehandssites als zoete broodjes
archiefbeeld Foto: EPA

Als gevolg van het warme zomerweer stijgt op tweedehandssites de vraag naar producten die voor afkoeling zorgen, zoals airconditioning en de zwembaden. Dat melden verschillende zoekertjessites.

Volgens de site 2dehands.be steeg het aantal zoekacties op airconditioning, ventilatoren en zwembaden in juli met 225 procent ten opzichte van de maand daarvoor. Bij parasols en zonneweringen werd een groei van 110 procent opgetekend, en bij koelkasten van veertig procent.

Hebbes.be en Koopjeskrant.be zien dezelfde evolutie. De sites melden een stijging tot 300 procent van het aantal zoekacties naar ventilatoren en airconditioning. Bij zwembaden ligt de stijging rond de 200 procent. Alles wat te maken heeft met de zomerse temperaturen doet het erg goed. Dit jaar zelfs nog iets beter dan andere jaren.

Ook Kapaza.be ziet ten slotte dat er veel vraag is naar airconditioning. ‘Sinds midden juli is ‘airco’ veruit het meest populaire sleutelwoord.’ Het aantal zoekacties naar airconditioningsystemen is op de site vorige week verviervoudigd in vergelijking met de week daarvoor. In vergelijking met dezelfde periode in 2012 gaat het zelfs om een vervijfvoudiging.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig