‘Vooral zwarte vrijdag op ring rond Antwerpen’
Foto: gia

De grootste verkeersproblemen op deze bloedhete vrijdag waren er vooral in en rond Antwerpen, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. De terugkeer landinwaarts van dagjesmensen die met de auto naar zee waren gegaan, kwam al om 17 uur op gang.

Dat de ring rond Antwerpen vrijdag het drukste verkeersknooppunt van het land was, komt wellicht doordat er twee verkeersstromen mekaar kruisten: de Vlamingen uit de regio Antwerpen en de Kempen die naar de kust trokken en de Nederlandse toeristen die naar hun zuiderse vakantiebestemmingen reden.

‘Op de ring van Antwerpen verloor je de hele dag ongeveer een half uur tijd, als je richting Gent uit wilde’, zegt Hajo Beeckman. Bovendien werd het verkeer opgehouden door kleine pannes van voertuigen, motoren die oververhit raakten bijvoorbeeld.

Op de Brusselse ring viel de drukte over het algemeen goed mee, uitgezonderd op enkele klassieke knelpunten, zoals de buitenring in Wemmel of het Leonardkruispunt richting Ardennen.

Wat de kustregio betreft, viel op dat de terugkeer van de dagjesmensen al vanaf 17 uur op gang kwam. Druk dus op de wegen weg van de badplaatsen en ook al bijzonder druk verkeer op de E40 richting Brussel, ter hoogte van Aalter en Gent.

Vermoedelijk zal de verdere terugkeer van de kust vrijdagavond gespreid verlopen, tenzij een onweer de kustpendelaars tegelijkertijd hun auto injaagt om naar huis terug te keren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig