Parking 58 in Brussel, gebouwd naar aanleiding van de wereldexpo in datzelfde jaar, biedt een van de mooiste uitzichten op onze hoofdstad. Deze zomer wordt de dakverdieping voor een aantal zaterdagen omgetoverd tot een ware aperitieftuin onder de noemer ‘Les Jardins Suspendus’.

‘In veel andere steden zijn evenementen op dakterrassen heel normaal, maar hier zijn maar weinig plekken waar je van een fantastisch uitzicht over de stad kan genieten’, vertelt organisator Bruno Volckrick aan Brusselnieuws.be.

De dakverdieping van Parking 58, dat over enkele jaren plaats moet maken voor een nieuw bouwproject, leek hem de perfecte locatie voor een aperitiefmoment op zomerse zaterdagen.

Het gebouw is architectonisch weinig interessant, maar de tiende verdieping is een van de weinige plekken waar u een zicht van 360 graden hebt en alle herkenningspunten zichtbaar zijn: van de basiliek van Koekelberg en de toren van het stadhuis tot het Justitiepaleis en het Atomium.

Les Jardins Suspendus gaat zaterdag om 14.00 uur van start, daarna volgen er nog zes zaterdagen tot midden september. De dakverdieping wordt aangekleed met kunstgras en palmbomen, er is drank en muziek, maar om middernacht eindigen de festiviteiten op het dak en wordt de afterparty verdergezet in Mister Wong, aan de voet van het gebouw. Opgelet: er worden niet meer dan 500 mensen tegelijkertijd toegelaten op het dak. Meer informatie vindt u terug op de Facebookpagina.