Door de aanhoudende hitte is een stuk wegdek van de verbindingslus op de E34 Knokke-Antwerpen voor de Kennedytunnel omhoog gekomen.

‘AWV heeft meteen de aannemer gecontacteerd die het wegdek vrijdag reeds herstelde’, zegt Hajo Beekman van het Vlaams Verkeerscentrum. De beschadigde rechterrijstrook veroorzaakt geen extra hinder in de Kennedytunnel.

Ook in Wallonië waren vrijdag drie arbeiders aan het werk om wegdekbeschadigingen te herstellen. Op 20 juli kwam een stuk wegdek van de N25 omhoog in de richting van Louvain-La-Neuve op het kruispunt met de N5. Hetzelfde deed zich een dag later voor op de N5 in Walcourt, in de richting van Reims. Ook het wegdek van de N97 in Philippeville richting Ciney wordt hersteld. Daar kwam een strook van 500 meter omhoog.

Volgens Fabian Namur, woordvoerder van het Franstalig wegenagentschap Sofico, is het mogelijk om te anticiperen op wegbeschadigingen. ‘De politie patrouilleert regelmatig om de stand van zaken op te meten.’ Maar ook de automobilisten kunnen schade aan het wegdek signaleren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig