Dagjestoeristen geblokkeerd in station Blankenberge
Foto: Kurt Desplenter

Een trein die onderweg was van Tongeren naar Knokke is vrijdag om 14.45 uur even voorbij het station van Brugge-Sint-Pieters stilgevallen met pech. De circa 200 reizigers aan boord van die trein konden anderhalf uur later hun reis naar de kust vervolgen met een andere trein. Door het incident dreigt heel het treinverkeer aan de kust echter in de soep te draaien.

De panne in Brugge-Sint-Pieters werd veroorzaakt door een probleem met de bovenleiding. Het duurde even voor een andere trein naar het tweede spoor kon gebracht worden om de reizigers alsnog naar hun bestemming, Knokke, te brengen.

‘De gestrande reizigers kregen tijdens het wachten water aangeboden door de lokale brandweer en het spoorwegpersoneel’, zegt Frédéric Petit van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Ook in Blankenberge, waar mensen stonden te wachten om in de andere richting te sporen, kregen de wachtenden in het station water aangeboden.

Chaos in Blankenberge

Het technisch defect was om 17.15 uur hersteld. ‘Het goede nieuws is dat de herstelling nog is gebeurd voor de terugkeer van de dagjesmensen naar het binnenland op gang komt, en we weer over de volle capaciteit van de twee sporen kunnen beschikken’, zet Frédéric Petit. ‘Het minder goede nieuws is, dat er door de panne vervolgvertragingen kunnen ontstaan en dat er af en toe een trein zal worden afgeschaft, soms voor een deel van het traject.

Gedurende twee uur geraakte geen enkele trein naar de stations van Blankenberge of Knokke. De dagjestoeristen die naar huis wilden bleven ondertussen toestromen. Toen in Blankenberge uiteindelijke een trein aankwam wilde iedereen daarop springen, met de nodige chaos tot gevolg.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig