Dell-aandeelhouders krijgen mogelijk iets meer bij overname
Foto: AP

Michael Dell, stichter van het gelijknamige computerconcern, gaat dieper in zijn buidel tasten om het bedrijf van de beurs te halen. Hij kwam met de raad van bestuur van Dell overeen om 13,75 dollar per aandeel te bieden, plus een bijzonder dividend van 0,13 dollar. Aanvankelijk lag zijn bod op 13,65 dollar per aandeel.

Het is niet duidelijk of dit nieuwe, hogere bod ook de aandeelhouders zal kunnen overtuigen. Zij konden normaal vrijdag hun stem uitbrengen op een aandeelhoudersvergadering. Maar die is uitgesteld tot 12 september.

Daar zal ook de stemprocedure worden gewijzigd: er zal enkel rekening worden gehouden met het aanwezige kapitaal. Bovendien zullen ook nieuwe aandeelhouders mogen stemmen. Dat zou in het voordeel moeten spelen van Michael Dell.

De stichter wil samen met investeerder Silver Lake het computerconcern opkopen en van de beurs halen, om het wegens de tegenvallende pc-verkopen helemaal om te bouwen. Maar verschillende grootaandeelhouders, waaronder Carl Icahn, hebben zich de voorbije maanden sterk verzet tegen die plannen. Ze hoopten op een hoger bod. Met de prijsaanpassing is Dell nu 350 miljoen dollar meer waard dan de oorspronkelijke 24,4 miljard dollar.

In de handel voor beurs ging het aandeel-Dell vrijdagmiddag al 5 procent hoger, tot 13,64 dollar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig