fotoverhaal - de week van de goedkope tomaat

Stop eens een tomaat in een bokaal

Vergeet de komkommer, koester de tomaat. Op de groentenveiling gaan de Belgische tomaten de deur uit tegen bodemprijzen. 0,12 euro voor een kilo. Ook in de winkels komt er dus een prijsdaling aan. De oorzaak? Overaanbod op de markt en een piek in de tomatenoogst bij ons en in de buurlanden. Doorgewinterde tomateneters kennen het fenomeen al langer en weten dat dit het moment is om een voorraad in te slaan en tomatensaus of -soep te maken voor de rest van het jaar. Wij diepten alvast het ultieme recept voor passata op.

wim kempenaers (wkb)

In Italië is het een traditie. In de week waarin de tomaten spotgoedkoop zijn, wordt er massaal passata gemaakt, een tomatensaus die maanden bewaard kan worden, tot het volgende tomatenseizoen. DSAvond ...

Aangeboden door onze partners

Bovenstaand artikel verscheen in dS Avond.
Lees de integrale avondeditie.