Daimler brengt Mercedes-rel voor rechtbank
Foto: REUTERS

Daimler vecht voor de hoogste gerechtelijke instantie in Frankrijk het verkoopsverbod op drie zijn Mercedes-modellen aan. Dat heeft de Duitse autobouwer bekendgemaakt.

Frankrijk blokkeert sinds begin deze maand de verkoop van de nieuwe luxewagens van de A-, B- en SL-klasse van Mercedes. Dat werkt volgens Daimler steeds meer concurrentievervalsend. Door het verbod is de verkoop van de modellen in Frankrijk gekelderd.

Daimler vraagt de hoogste gerechtelijke instantie in Frankrijk nu om het verbod tijdelijk op te heffen. ‘We zijn ervan overtuigd dat er kortelings een uitspraak zal zijn’, klinkt het bij Daimler.

De Duitse autobouwer benadrukt dat zijn auto’s gecertificeerd zijn door de Duitse transportautoriteiten en bijgevolg verkocht mogen worden in de hele Europese Unie.

Frankrijk blokkeert de verkoop omdat in de auto’s nog de oude aircovloeistof wordt gebruikt en niet het nieuwe aircomiddel dat door de Europese Unie is uitgekozen als milieuvriendelijke opvolger. Mercedes weigert dat omdat uit eigen tests van de autobouwer zou blijken dat het middel te gevaarlijk is.

Parijs wordt gesteund door de Europese Commissie, die vindt dat Daimler onvoldoende hard kan maken dat er veiligheidsrisico’s zijn met de nieuwe koelvloeistof.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig