Belgisch toptalent naar Trek
Foto: Foto Guy Meurs

Het Belgische toptalent Jasper Stuyven tekent eerstdaags een contract voor twee jaar bij de Amerikaanse ploeg Trek. De 21-jarige Brabander wordt het grootste talent van zijn generatie genoemd.

De pogingen van Lotto-Belisol en Omega Pharma-Quick.Step om Jasper Stuyven aan zich te binden, zijn tevergeefs geweest. De jonge renner tekent eerstdaags een tweejarig contract bij de Amerikaanse ploeg Trek. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Die keuze is geen toeval, want Stuyven was tot nu toe al twee jaar actief bij Bontrager, de ploeg van Axel Merckx die ondersteund wordt door de Amerikaanse fietsenfabrikant.

Stuyven werd in zijn nog jonge carrière wereldkampioen bij de juniores en won in dezelfde categorie ook al Parijs-Roubaix. Het zijn vooral de zwaardere eendagswedstrijden die de voorkeur genieten van de Brabander. Hij wordt een allrounder genoemd die bekend staat als het grootste talent van zijn generatie.

Op dit moment is Stuyven op trainingskamp in het Amerikaanse Utah. Volgende week neemt hij er deel aan de Ronde van Utah.