Bejaarde man licht huisbaas op voor 240.000 euro
Foto: BELGA

‘Ik krijg een grote erfenis, maar heb wat geld nodig om die te kunnen krijgen.’ Met die smoes werd een huisbazin uit Schoten opgelicht voor liefst 240.000 euro door een 80-jarige man, die intussen gearresteerd werd.

De 80-jarige man wilde een studio in Schoten gaan huren. Daar had hij het geld niet voor, dus vertelde hij de huisbaas dat hij nog aan het wachten was op een grote erfenis. Om die te kunnen krijgen, moest hij echter al een bepaalde som krijgen. Geld dat hij haar zeker zou teruggeven, anders zou hij haar wel iets verkopen waar hij die som dan van af zou houden.

Achteraf gezien duidelijk een smoes, maar de vrouw trapte er wel in. Pas na een tijd diende ze klacht in bij de politie, want de man moest haar intussen 240.000 euro. En wat bleek? Van een erfenis was geen sprake.

‘Het is niet de eerste keer, mijn cliënt heeft nog zo’n zaken op zijn palmares staan’, zegt advocate Leyla Top aan Gazet van Antwerpen. Van het geld is volgens haar niet veel meer over. ‘Hij is er mee gaan eten, op hotel geweest, naar een casino getrokken...’

De 80-jarige man verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter, die zal beslissen over zijn aanhouding. ‘Mijn cliënt neemt allerlei medicamenten en heeft implantaten’, zegt Top. ‘Hem aangehouden laten blijven is dus niet zo evident. Hij zegt wel dat hij spijt heeft van de feiten.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig