WEEKENDTIP. Nachtraven welkom op Antwerpse Museumnacht

De Museumnacht van Antwerpen is zaterdag aan zijn negende editie toe. Wie overdag nooit de tijd vindt om een museum binnen te wandelen, kan zaterdag van 19.00 uur tot 01.00 uur ’s nachts een bezoek brengen aan een (of meerdere) van de zestien deelnemende kunsttempels.

In het ModeMuseum kunt u nog steeds naar de expo Couture in kleur (met ontwerpen van Christian Dior, Yves Saint Laurent en Hubert de Givenchy) met een heerlijke cocktail in de hand, terwijl het FotoMuseum u uitnodigt om uw eigen music merchandising te maken met een eigen T-shirt of linnentas. In het Rubenshuis wordt u dan weer getrakteerd op een concert met ‘vergeten’ traditionele instrumenten zoals de doedelzak en de draailier.

Nog meer suggesties nodig? In het Diamantpaviljoen aan het MAS kunt u een echte diamantslijper aan het werk zien en in het Umicore Zilverpaviljoen kunt u zien hoe de verbluffende silhouetknipster Joke Kooi uit de losse hand uw silhouet knipt. Ook in de andere deelnemende musea zijn er voorstellingen en workshops, voor jong en oud. Dj Rupert Suply zorgt in het Ufo-café bij het FotoMuseum voor de afterparty.

De Museumnacht organiseert voor het eerst ook een tour, waarbij sportievelingen (die zich op voorhand inschreven) van het ene museum naar het andere kunnen joggen, alwaar ze met een gids telkens een highlight uit het desbetreffende museum ontdekken.

Praktische info:

Tickets kosten zeven euro in VVK, acht euro ADD. Jongeren tot 26 jaar betalen 1 euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis binnen. Met het polsbandje kunt u ook gebruikmaken van de pendelbussen die elke 15 minuten in de buurt van het museum stoppen.

Meer info vindt u terug op www.museumnacht.be