Mirallas: ‘Ik wil blessurevrij blijven’
Foto: AFP

Kevin Mirallas doet het goed bij Everton. Hij scoorde al drie doelpunten in vier voorbereidingswedstrijden en is daar uiteraard gelukkig mee. Mirallas verkondigde voor de camera van EvertonTV dat hij twee grote doelen heeft voor komend seizoen: veel doelpunten maken en vooral blessurevrij blijven.

Kevin Mirallas leeft op een wolk. Hij scoorde al drie doelpunten voor Everton in vier wedstrijden, waaronder een pareltje tegen Juventus eerder deze week. ‘Ik was heel blij dat ik kon scoren in een goede wedstrijd. We speelden goed en mijn doelpunt was ook heel mooi. Het is belangrijk voor mij om in elke wedstrijd te kunnen scoren. De voorbereiding was al heel goed voor mij’, zei de Rode Duivel aan EvertonTV.

In zijn tweede seizoen bij de Toffees wil Mirallas opnieuw belangrijk zijn door veel doelpunten te maken en assists te geven. Vorig seizoen klokte hij af op negen doelpunten. Hij voelt zich gelukkig in Liverpool en is blij met de fans. ‘Ik ben erg blij dat de supporters van me houden omdat ik altijd sterk speel. Mijn stijl is een beetje anders, maar ik houd ervan om voor Everton te spelen.’

Geen blessures

De aanvaller lijkt helemaal klaar voor het nieuwe seizoen en lijkt voorlopig ook gespaard te blijven van blessures. Dat is ook een van zijn grote doelen voor dit seizoen: ‘Het belangrijkste is dat ik geen blessures heb gehad in de voorbereiding en ik hoop dat ik ook blessurevrij kan blijven.’

Vorig seizoen sukkelde de spits vaak met kleine kwaaltjes en dat verleidde zijn ex-coach David Moyes ertoe om zich af te vragen of de Belg niet te broos was voor de harde Premier League. ‘Een kwartier voor tijd zie ik hem vaak in mijn richting kijken voor een vervanging. Hij moet gewoon wat harder zijn en eens doorbijten bij een blessure’, zei Moyes in april aan de Britse media. Mirallas hoopt dat hij die periode voorgoed achter zich kan laten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig