Meer Britse gezinnen worstelen met facturen
Britse arbeiders nemen hun lunchpauze. Foto: REUTERS

Meer dan de helft van de Britse huishoudens heeft moeite om aan het eind van de maand de facturen te betalen. Dat blijkt uit een rapport van de Money Advice Service, een orgaan voor financiële raadgeving opgericht door de Britse regering.

Zowat 52 procent van de 5.000 ondervraagde Britten zegt moeite te hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Bij een gelijkaardige peiling in 2006 was dat nog 35 procent.

‘We erkennen dat de tijden zwaar blijven voor de gezinnen, maar we blijven gefocust en de Britse economie is op goede weg om te genezen’, verklaarde een woordvoerder van het Britse ministerie van Financiën.

De Money Advice Service stelde ook grote lacunes vast wanneer het aankomt op het beheren van een budget door de gezinnen. ‘In theorie is het nochtans eenvoudig: geef minder uit dan je verdient en bereid je voor op de toekomst’, zei Caroline Rookes, directrice van de Money Advice Service.

De bankencrisis en de kredietcrisis hebben de manier waarop de Britten met hun geld omgaan veranderd, stelt de studie. Zo konden de Britse gezinnen minder geld opzijzetten voor hun pensioen en onverwachte kosten.