Verdachte moord Aurore blijft ook na zelfmoordpoging ontkennen
De zitting van de raadkamer in Gent werd uitgesteld naar dinsdag nadat de verdachte van de moord op Aurore Ruyffelaere in zijn cel geprobeerd had om zelfmoord te plegen. De 29-jarige man blijft de feiten ontkennen.

Andrei G. werd dinsdagmiddag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van roofmoord. Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere (29) werd maandagavond aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte.

Het gaat om een 29-jarige man van Russische afkomst die legaal in ons land verblijft en niet bekend stond bij het gerecht. Uit de autopsie blijkt dat het slachtoffer gewurgd werd. Er werden geen aanwijzingen van seksueel geweld gevonden.

Zelfmoordpoging

De verdachte ondernam donderdagnamiddag een poging tot zelfdoding in de gevangenis van Gent, maar zijn toestand is niet langer levensbedreigend. Hij was vrijdag niet in staat om de zitting van de raadkamer bij te wonen.

Katrien Van Der Straeten, de advocate van Andrei G., hoopt dat de man dinsdag wel al in staat zal zijn om op de raadkamer aanwezig te zijn. Ook in het ziekenhuis heeft hij herhaald dat hij niets met de moord op Aurore Ruyffelaere te maken heeft.

'Ik wil er vanaf zijn'

‘Ik heb gisterenavond een gesprek gehad met mijn cliënt, maar dat was vrij beperkt gelet op wat er gebeurd is’, zei Van der Straeten nog. ‘Hij blijft formeel ontkennen. Ik zal hem de komende dagen opnieuw bezoeken met het oog op de zitting van de raadkamer. Ik hoop dat hij snel het ziekenhuis kan verlaten en dat hij dinsdag voor de raadkamer kan verschijnen.’

De verdediging kan niet zeggen waarom de man zichzelf van het leven probeerde te beroven. De man verklaarde in het ziekenhuis ‘ik wil er vanaf zijn’, maar hij houdt vol dat hij onschuldig is. Het is nog niet duidelijk wanneer de man opnieuw zal verhoord worden. Hij blijft onder aanhoudingsmandaat. Als zijn toestand het toelaat, zal hij van het ziekenhuis terug naar de gevangenis gebracht worden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig