Ageas gaat voor 200 miljoen euro eigen aandelen inkopen
Foto: BELGA

Ageas start een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen voor 200 miljoen euro. Dat maakt de verzekeraar vrijdagochtend bekend.

De teruggekochte aandelen zullen worden aangehouden als eigen aandelen tot het moment dat de beslissing om deze aandelen in te trekken formeel is goedgekeurd door de aandeelhouders. Het inkoopprogramma van eigen aandelen zal volgens Ageas geen effect hebben op de solvabiliteitspositie van de verzekeringsactiviteiten.

Ageas start het inkoopprogramma op 12 augustus voor een periode ten laatste eindigend op 5 augustus 2014.

De operatie komt bovenop twee eerdere aandeleninkoopprogramma's van samen 450 miljoen euro en de uitkering van een cashdividend de voorbije vier jaar. Alles samen vloeide sinds 2009 al 1,7 miljard euro terug naar de aandeelhouders.

De aankondiging vrijdagochtend werd positief onthaald op de beurs, na de middag stond het aandeel van Ageas tot 3 procent hoger, waarmee het de sterkste stijger in de Bel20 was. Het aandeel staat met een koers van meer dan 31 euro ook bijna op het hoogste peil sinds de val van Fortis eind 2008.

De Belgische verzekeraar kijkt voor uitbreiding naar de landen waar hij al actief is (België, Groot-Brittannië, Turkije, ...), maar ook naar nieuwe markten in Azië met een groot groeipotentieel, zoals de Filipijnen of Vietnam.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig