Luigi Pieroni moet stoppen met voetballen
Foto: Imageglobe
Luigi Pieroni moet noodgedwongen de voetbalschoenen aan de haak hangen. Dat kreeg de 32-jarige ex-Rode Duivel te horen van de dokter. Pieroni heeft opnieuw last van flebitis, een ontsteking van de aderen. 'Hoewel ik het een beetje zag aankomen, was het toch een echte shock', vertelt Pieroni in La Dernière Heure. Hij speelde vorig seizoen voor Paris FC in de lagere Franse voetbalklasse.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 'Het probleem is begonnen in februari 2012 met twee bloedklonters in elke kuit. In volle revalidatie dook er plots een vijfde klonter op. De dokters vertelden met toen dat als het probleem zich nog eens zou manifesteren mijn carrière voorbij zou zijn', verklaart Pieroni. 'Op 26 juni dit jaar kreeg ik opnieuw last van mijn kuiten. Ik ging naar de dokter en die verbood mij meteen om ooit nog op het hoogste niveau te voetballen. Elke ochtend moet ik medicijnen nemen om de bloeddoorstroming te bevorderen. Dat is niet te combineren met profvoetbal. Bij elke trap of contractuur riskeer ik een bloeding. Ik heb geen keuze. Na tien jaar draai ik de bladzijde van het profvoetbal om. Aangezien voetbal mijn hele leven is, valt dit moeilijk te aanvaarden', aldus de voormalige spits.

Pieroni maakte een blitzcarrière toen hij bij zijn debuutseizoen voor Moeskroen in 2003/2004 meteen topschutter werd in de Jupiler Pro League. Hij scoorde maar liefst 28 goals in dat seizoen. Het leverde hem een toptransfer op naar het Franse Auxerre en een selectie voor de Rode Duivels. In totaal zou de Luikenaar 25 keer het shirt van onze nationale ploeg mogen aantrekken. Hij scoorde daarin twee keer. 

Ook bij Auxerre liep het aanvankelijk goed voor Pieroni, maar toch verloor de spits er na verloop van tijd zijn basisplaats. In 2007 trok Pieroni naar Nantes, dat hem vervolgens zou uitlenen aan Lens en Anderlecht. Hij droeg daarna ook nog het shirt van Valenciennes, AA Gent, Standard en de Franse tweedeklasser Arles-Avignon.