U hoeft echt geen Madame Zsazsa te zijn om zelf aan de slag te gaan met uw outfit. Wij zochten tien items waar u geen naaimachine voor nodig heeft (of toch niet echt lang).

ARMBANDEN

Als het aan Pinterest ligt, is 'stacking' nog steeds een enorme trend: hoe meer armbanden, hoe beter. Dat is niet meteen een heel prijsvriendelijke trend, al zijn de meeste armbanden snel zelf te maken. Voor deze versie haalt u bijvoorbeeld de helft van uw onderdelen al bij Gamma. Koord of - voor een duurdere variant - suède, is dan weer te vinden in de hobbywinkel.

Bekijk de volledige tutorial op The Good Stuff.

TIJD VOOR CONFETTI

Geef uw witte t-shirt een feestelijke upgrade met wat confetti. U heeft er enkel een oud t-shirt, een aardappel (ja, echt) en textielverf voor nodig.

Bekijk de volledige tutorial op Studio DIY.

HOOFDBAND

Vergeet de tiara's, diademen en haarbanden op ASOS, de schattigste haarband vlecht u gewoon zelf. Op de blog Rabbit Food for my bunny teeth vindt u een handleiding om zelf een haarband te maken uit een oud t-shirt. (Foto: Jessica at Cardelucci Photography + Design)

Bekijk de volledige tutorial op de blog.

FLUO TAS

Voor deze tas kan u een basistas kopen in de hobbywinkel, of zelf een lap katoen aan elkaar naaien. Voor de driehoekjes mag u weer de textielverf en aardappelen bovenhalen. In deze tutorial werd een tas bestempeld, maar u kan evengoed met een print en transferpapier aan de slag.

Bekijk de volledige tutorial op de blog.

STATEMENT NECKLACE

Waarom zou u voor één ketting gaan als u er ook drie kan combineren? Voor deze statement necklace kiest u zelf de contrastkleuren uit, en weeft u verschillende kettingen aan elkaar voor het juiste effect.

Bekijk de volledige tutorial op Honestly WTF.

ARMBANDEN IN MACRAME

Op Honestly WTF vindt u een handleiding om deze zomerse armbandjes te maken. Het duurt precies vijf minuten om er een te maken, en u hebt er meteen gratis wat nostalgie bij.

Bekijk de volledige tutorial op Honestly WTF.

GLITTERSHIRT

Niet meteen voor iedereen weggelegd, dit DIY-project. Maar als u weg bent van cropped tops en glitter, is dit er eentje voor u. Het t-shirt lijkt weggelopen uit een Urban-Outfittersvitrine, met het enige verschil dat u het zelf gemaakt hebt.

Bekijk de volledige tutorial op ClonesNClowns.

HARTJES OP UW ELLEBOGEN

Ze zijn niet langer bestemd voor kindjes of de 'jaren stillekes': lapjes op de ellebogen kunnen nu ook voor u. U kan ze gewoon kopen in de hobbywinkel, of zelf een vorm uitkiezen en ze zelf maken zoals in deze tutorial wordt uitgelegd.

Bekijk de volledige tutorial op Honestly WTF.

PRINT

Wie een beetje overweg kan met Photoshop, maakt zelf de mooiste prints. In deze handleiding wordt u in 1-2-3 duidelijk gemaakt hoe u zelf een print op een eenvoudig wit shirt krijgt.

Bekijk de handleiding op Shopperella.

TOCH EENTJE VOOR VLIJTIGE NAAISTERS

Deze rok was te leuk om niet op te nemen in het overzicht, al heeft u er wel een naaimachine voor nodig. Het naaien en patroontekenen wordt echter tot een minimum beperkt, zodat deze maxirok ook voor de beginnende naaister haalbaar wordt.

Bekijk de volledige tutorial op The Winthrop Chronicles.

(tbo)

Hoeveel bespaart u met deze tip?

€ 40

Bij deze projecten gaat het vaak eerder om de creativiteit dan om het geld dat u uitspaart. Al kan u er toch een kledingstuk mee uitsparen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig