Microsoft brengt Office Mobile naar Android
Foto: rr
Een maand na de lancering van Office Mobile voor de iPhone, heeft Microsoft zijn kantoorpakket ook voor Android beschikbaar gemaakt. Voorlopig is de app bij ons evenwel nog niet beschikbaar.

Net als bij de iPhone-versie, wordt ook de Android-app gebonden aan Office 365, Microsofts abonnementsformule voor Office. Hoewel de app gratis is, moet je dus wel eerst over een geldig abonnement beschikken om de app te kunnen gebruiken.

De app geeft toegang tot Word, Excel en Powerpoint, zodat je ook onderweg je documenten kan beheren en (beperkt) bewerken. In tegenstelling tot Office Mobile voor iPhone, kan je via de Android-app geen Office 365-abonnement rechtstreeks vanuit de app aanschaffen.

Microsoft heeft de app in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten gelanceerd, maar in de komende weken zal hij in 33 talen en voor 117 verschillende markten beschikbaar worden gemaakt. Androidgebruikers in België en Nederland die de app willen downloaden, zullen dus nog even geduld moeten uitoefenen.

Office Mobile mag volgens Microsofts gebruiksovereenkomst per abonnement op maximaal vijf Androidsmartphones en/of iPhones worden geïnstalleerd. Windows Phones worden niet bij dat totaal gerekend. Gebruikers van Office 365 voor Hoger Onderwijs kunnen de app op maximaal twee niet-Windows Phones installeren.

Voorlopig bestaat de app alleen nog maar voor de iPhone en Androidsmartphones. Er is nog geen officieel nieuws over een versie voor de iPad en Androidtablets, maar de algemene verwachting is wel dat Microsoft hier aan werkt. Deze apps zouden dan ook aan een Office 365-abonnement gebonden zijn.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig