Zielloos Club ten onder in Polen
Foto: Photo News

Club Brugge heeft in de heenmatch van de derde voorronde van de Europa League met 1-0 verloren van Slask Wroclaw. Plaku scoorde het doelpunt. Blauw-zwart speelde zielloos. De enige opstekers waren doelman Ryan en de jonge invallers Bolingoli en Dierckx.

Garrido zette Gudjohnsen op de bank, waardoor De Sutter het in de spits mocht proberen. Lestienne was licht geblesseerd en speelde niet. Maar wie had verwacht dat Club over Wroclaw zou walsen, had het mis.

De Polen begonnen sterk en rechterwinger Sobota dolde met linksback De Bock. De linksachter zag sterretjes en kreeg al snel terecht geel van ref Taylor. Ook Högli had het niet onder de markt op zijn rechterflank. De Deen ging ook al snel op de bon bij de Engelse ref. Enkel de nieuwe doelman Ryan straalde vertrouwen uit. Hij redde pogingen van Paixao en Sobota.

Club op de counter

Op de counter prikte Club tegen en Verstraete wandelde door de Poolse defensie. De Chinees Wang scoorde vorige week wel in eerste klasse, maar kreeg de bal nu niet tegen de touwen. Voor de rest moest Club alle zeilen bijzetten om de nul op het bord te houden.

Garrido had gezien dat Laurens De Bock moeite had met het tempo en wisselde de verdediger voor de jonge Bolingoli. Die liet zich opmerken met zijn snelheid en zijn rushes zorgden voor gevaar. Na een aanval op links zette hij via De Sutter Refaelov aan het kanon, maar diens schot belandde via de doelman op de paal.

Enig mooie goal

Na 64 minuten was het raak voor de Polen. Plaku werd door het centrum van de verdediging geloodst. Hij stiftte de bal enig mooi voorbij de kansloze Ryan: 1-0.

Garrido greep in. Refaelov mocht eruit, Gudjohnsen moest het tij keren. Ook de jonge Tuur Dierckx kwam op het veld. Veel resultaat had het niet. Enkel De Sutter kreeg nog een uitstekende kans, maar doelman Gikiewicz redde van dichtbij.

Club moet volgende week dus op eigen veld een moeilijke 1-0 rechtzetten. Het moet dan wel uit een ander vaatje tappen.