Verdachte moord Aurore probeert zelfmoord te plegen in cel
Aurore Ruyffelaere Foto: BELGA
Andrei G. (29) heeft donderdag geprobeerd om zich van het leven te beroven in zijn cel in de gevangenis van Gent. Dat heeft zijn advocate bevestigd. De verdachte van de moord op Aurore Ruyffelaere werd in acuut levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

De man van Russische afkomst ligt op intensieve zorgen in het Jan Palfijn ziekenhuis, waar hij bewaakt wordt. Morgen moest hij in principe voor de raadkamer verschijnen, maar de verdediging zal uitstel vragen aan de raadkamer.

'Ik ging deze namiddag samen met mijn collega onze cliënt bezoeken', zegt zijn advocate Katrien Van der Straeten. 'Daar had ik moeten vernemen dat hij overgebracht werd naar het ziekenhuis. Het was een totale verrassing voor ons. Er waren geen aanwijzingen dat hij suïcidaal was. Ik heb de artsen nog niet kunnen spreken, dus ik kan nog geen uitspraken doen over zijn toestand.'

Volgens de laatste informatie van het parket verkeert de man niet meer in acuut levensgevaar. De toestand van de man is niet langer levensbedreigend, zegt de Gentse parketwoordvoerster Annemie Serlippens.

Roofmoord

Aurore Ruyffelaere (29) was sinds zaterdagnacht vermist, na een bezoek aan de Gentse Feesten. Na een intensieve zoektocht werd de vermoedelijke dader maandag gevat. Het lichaam van de 29-jarige lerares uit De Pinte werd teruggevonden in de koffer van zijn wagen.

De verdachte is een 29-jarige Rus die legaal in ons land verblijft. Vermoedelijk heeft hij Aurore beroofd en vermoord omdat hij wanhopig op zoek was naar geld. De man werd aangeklaagd wegens roofmoord. Zelf ontkende hij dat hij Aurore had vermoord, maar alle bewijsmateriaal wijst in zijn richting.

De begrafenisplechtigheid van Aurore vindt plaats op woensdag 7 augustus in het Crematorium van Lochristi.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02–649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig