Klopp: ‘Wat Lewandowski doet is belangrijker dan wat hij zegt’
Lewandowski (links) Foto: Photo News

Borussia Dortmund-coach Jürgen Klopp zegt dat hij niet bezorgd is over zijn topschutter Robert Lewandowski. De Pool zei gisteren nog dat het Dortmund-bestuur zijn woord niet had gehouden, omdat ze een transfer naar Bayern München afblokten.

‘De daden van Lewandowski zijn voor mij nog altijd belangrijker dan zijn woorden, want zijn daden hebben geen interpretatie nodig’, zei Klopp. Lewandowski wou absoluut naar Bayern München, maar dat was niet naar de zin van de Dortmund-top. Zij zagen immers al Mario Götze, dat andere goudhaantje, naar de grote rivaal uit München vertrekken.

Lewandowski vertelde daarom aan een Poolse krant dat hij zich gepakt voelt door het bestuur van de club. Zij gaven geen gehoor aan de verbale overeenkomst die er was tussen club en speler. ‘Ik was ontgoocheld omdat de mensen van het bestuur in mijn gezicht eerst bepaalde dingen zeiden en daarna andere zaken dan we overeengekomen waren’, zei de Poolse international aan Rzeczpospolita. ‘Als ik zelf een belofte doe, dan kom ik die ook na. Ik heb me altijd voor 100 procent gegeven voor de club en ben altijd eerlijk geweest.’

Einde contract

Volgens Klopp zal er nu een meeting komen met Lewandowski en zijn manager om alles uit te klaren. ‘We zullen het nodige intern bespreken en dit onderwerp afsluiten. Ik ben er zeker van dat alles in orde zal komen de komende dagen’, zei Klopp nog.

Als Lewandowski toch naar Bayern München vertrekt, zou dat een flinke aderlating zijn voor Dortmund. De Pool was vorig seizoen topschutter van de club met 24 doelpunten en scoorde ook nog tien keer in de Champions League, waaronder vier keer in de halve finales tegen Real Madrid. Lewandowski zei eerder deze week nog dat dit alles zijn prestaties niet zou aantasten. Als de Duitse vicekampioen toch nog een transfersom voor de Pool zou willen ontvangen, zal het wel nu moeten gebeuren. Volgend seizoen loopt zijn contract immers af.