Gouverneur van Oost-Vlaanderen raadt Wetteraars aan facturen bloedafnames te betalen
Foto: gia
Jan Briers, de gouverneur van de Provincie Oost-Vlaanderen, raadt inwoners van Wetteren aan facturen die ze ontvingen voor de bloed- en urineafnames kort na de treinramp, te betalen. ‘Bewaar de originele facturen zodat u later als burgerlijke partij een schadeloosstelling kan vragen.'

Zo’n 1.700 inwoners moeten zelf remgeld betalen voor de kosten van de medische hulp die ze kregen. Het gaat om mensen die kort na de ramp een bloed- of urinestaal lieten afnemen, nadat het coordinatiecomité omwonenden had aangeraden om zich te laten onderzoeken. Toen werd er gemeld dat er een overeenkomst was met de huisartsen en dat er geen discussie zou zijn over de terugbetaling.

De provincie Oost-Vlaanderen heeft aan de FOD Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken gevraagd om te onderzoeken of ze het remgeld kunnen terugbetalen van mensen uit Wetteren die kort na de treinramp hun bloed of urine lieten onderzoeken. Het gaat om staalnames voor individueel geneeskundig onderzoek die gebeurden tussen 4 en 8 mei.

‘Daarvoor geldt de normale regeling voor medische onderzoeken: een deel wordt betaald door het ziekenfonds, voor het remgeld volgt een factuur’, zegt gouverneur Jan Briers. ‘Inwoners met vragen over facturen voor bloed- en urineafnames, kunnen terecht bij het contactcenter van de FOD Volksgezondheid via mail aan info@gezondheid.belgie.be of tel. 02-524.97.97.’

De deelnemers aan het grootschalige blootstellingsonderzoek van de FOD Volksgezondheid en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) hoeven geen factuur te vrezen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig