In de zaak van de dodelijke steekpartij in Torhout in juli 2011 komt Jacky L. vrij onder voorwaarden. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Het parket van Brugge was twee weken geleden in beroep gegaan tegen de vrijlating van de man uit Lichtervelde.

In de nacht van 15 op 16 juli 2011 scheurde de Oostendse hiphopbende RAW13 in een pick-uptruck door de uitgaansbuurt van Torhout voor een wraakactie waarbij een dode en twee zwaargewonden vielen. Jacky L., een lid van RAW13, zou tijdens de raid messteken hebben uitgedeeld aan de twee mensen die zwaargewond raakten.

Twee weken geleden wilde de Brugse raadkamer L. voor de derde keer onder voorwaarden vrijlaten. Opnieuw stak het parket daar een stokje voor. ‘Ik heb gepleit dat het kat- en muisspelletje zo niet kon blijven duren’, zegt Mieke Byttebier, advocate van L. ‘Deze keer werd dan toch beslist mijn cliënt vrij te laten.’ De Lichterveldenaar barstte in tranen uit toen hij hoorde dat er een einde kwam aan twee jaar voorhechtenis.

Zaak naar assisen

Het onderzoek naar de steekpartij zit ondertussen in een afrondende fase. Het ziet ernaar uit dat vijf verdachten zich voor een assisenjury zullen moeten verantwoorden. Kevin D., die de dodelijke steken zou hebben toegediend, zit nog in de cel. Ook Robin Van Bossuyt, de leider van RAW13, Kevin G. en Johny D. moeten zich waarschijnlijk voor de dodelijke raid verantwoorden. ‘Mijn cliënt beseft dat het assisen zal worden. We kunnen het dossier nu in alle rust voorbereiden’, aldus meester Byttebier.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig