Afscheid Jan Becaus bezorgt VRT kijkpiek
Jan Becaus kijkcijferkampioen Foto: BELGA

Meer dan een miljoen kijkers keken naar het laatste journaal met Jan Becaus. Een kijkpiek midden in de zomer.

Het laatste Journaal met de éminence grise van de Vlaamse tv-ankers gisterenavond was goed voor 1.028.613 kijkers en 63 procent marktaandeel. Terzake haalde 291.302 kijkers en 16,3 procent marktaandeel.

‘Ondanks het mooie weer hebben de kijkers toch massaal de moeite genomen om de laatste nieuwspresentatie van Jan Becaus te bekijken. Het bewijst dat Jan Becaus zéér populair was geworden’, zegt Bjorn Verdoodt, woordvoerder van de VRT. Ook het duidingsmagazine Terzake met Jan Becaus als gast, genoot van een onmiskenbaar Becaus-effect.

Ter vergelijking: de bestbekeken Journaaluitzending van de voorbije week was die van 22 juli, op nummer 3 in de toptien, en die haalde 701.071 kijkers en een marktaandeel van 54,28 procent en de nummer 1 van die week was een aflevering van FC De Kampioenen met 823.967 kijkers en 46,98 procent marktaandeel. Zo werd Becaus op zijn laatste werkdag ook nog een kijkcijferkampioen.

Bij VTM-nieuws was het Jan Becaus-effect ook te merken. ‘Onze nieuwsuitzending van 19 uur haalde ongeveer 130.000 kijkers minder dan de dag ervoor’, zegt Hilde Espenhout van de persdienst van VMMA. ‘Maar we gunnen het Jan Becaus wel.’

Dat was gisteren in het VTM-nieuws zelf ook te merken, want ook VTM-nieuws had een reportage over de gelukwensen en bloemen die VTM-anker Elke Pattyn was gaan bezorgen aan Jan Becaus.

Bekijk hieronder de beelden uit het laatste journaal van Jan Becaus:

  • Collega's zetten Jan Becaus in de bloemetjes

 

  • 'Wij vonden je saaiheid altijd pittig en spitant, Jan'

  • 'Het was een voorrecht, u was een fantastisch publiek'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig