Belspelletjeskraker Gaëtan slaat weer toe
Gaëtan De Weert wist het antwoord van 2.000 euro te raden, tot ontsteltenis van de presentator.

Basta-wiskundeknobbel Gaëtan De Weert heeft nu ook de Waalse belspelletjes gekraakt. Dat meldt programmamaker en Basta-lid Lieven Scheire met veel trots op Facebook.

Gaëtan De Weert ontwikkelde meer dan twee jaar geleden voor het één-programma Basta al een rekensleutel om de Vlaamse belspelletjes te kraken. Niet veel later verdwenen de belspelletjes van de Vlaamse tv. In Wallonië werden ze echter nog altijd uitgezonden, waardoor Gaëtan het hoog tijd vond om zijn pijlen eens op het andere landsdeel te richten.

Met succes, zo blijkt, want Gaëtan is er ook in geslaagd om de Waalse belspelletjes te kraken. ‘Uit een lijst van uiterst zeldzame Franse voornamen kon Gaëtan het antwoord van 2.000 euro voorspellen’, zet Scheire op Facebook. ‘Je ziet aan de reactie van de presentator dat dat absoluut de bedoeling niet was. Hij voegt er zelfs aan toe: tiens, die naam ken ik niet...

Lieven Scheire roept de Waalse advocaten op om die louche praktijken eens aan te kaarten. ‘Om hun verlies te compenseren sluiten de belspelorganisatoren intussen de ene na de andere uitzending af zonder dat er iemand een prijs wint. Dat is volledig tegen de wet. Artikel 13 van het Koninklijk Besluit (KB) op de belspelen vereist dat er bij elk spel geld gewonnen moet worden door minstens één speler.’ 

Scheire bewijst met een foto dat dat zeker nog niet altijd gebeurt. Hoewel er iemand het correcte ‘E.T.’ had geantwoord op de wedstrijdvraag ‘van welke film is deze poster?’, werd de wedstrijd toch afgesloten zonder winnaar. ‘Helaas, het antwoord moest zijn E.T., l’extra-terrestre...’, luidde het toen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig