WEEKENDTIP. Culinaria start tournee in Knokke

Na een succesvolle vijfde editie dit voorjaar strijkt het Brusselse gastronomische evenement Culinaria voor het eerst neer aan zee, dit weekend op het strand van Knokke. In het najaar volgt ook Antwerpen en de Brusselse Zavel.

Van 2 tot 4 augustus slaat Culinaria zijn tenten op aan het strand van Knokke, tijdens het weekend van de Nacht van het Zoute. In vier omgebouwde zeecontainers laten negen chefs - Julien Burlat (Dôme), de broers Folmer (Couvert Couvert), Viki Geunes (’t Zilte), Sang Hoon Degeimbre (l’Air du Temps), Dave De Belder (De Godevaart en Kenny Bernaerts), als Pierre Marcolini, Damien Bouchéry (Bouchéry) en Clément Petitjean (La Grappe d’Or) - bezoekers kennismaken met gastronomische gerechtjes waarvoor ze voortwerken op het thema ‘Pure Street’.

Ook de kunstenaars met wie dit gastronomisch festival nauw samenwerkt, dragen opnieuw hun steentje bij. Een grote centrale bas en aangepaste muziek moeten voor een zomerse sfeer zorgen. In oktober trekt Culinaria voor het eerst naar Antwerpen, eind november tonen de chefs nog eens hun kunstjes op de Brusselse Zavel. Volgend jaar zouden nog meer Vlaamse steden een bezoek van het culinair festival mogen verwachten.

Praktische info:

Culinaria on Tour, Zeedijk 777, 8300 Knokke-Heist (op het strand tegenover Filigranes Knokke). Vrijdag van 18.00 tot 23.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur en van 18.00 tot 23.00 uur. Gratis toegang, prijs per gerecht tien euro

www.culinaria2013.com