Een ouderpaar en hun twee minderjarige kinderen zijn vorige vrijdag opgepakt op verdenking van een heel reeks diefstallen en pogingen daartoe in Middelkerke en Blankenberge.

Sinds juni 2013 werden aan de Belgische middenkust (Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan, Wenduine en Blankenberge) een honderdtal diefstallen met braak in appartementen (of pogingen daartoe) vastgesteld.

Het onderzoek leidde de speurders naar een gehuurd vakantieverblijf in Middelkerke, waar een gezin met vier kinderen verbleef. Twee van de minderjarige kinderen waren al eerder opgemerkt en gecontroleerd in de buurt van plaatsen waar inbraken hadden plaatsgevonden.

Vorige vrijdag werden bij een doorzoeking van het vakantieverblijf goederen teruggevonden die gestolen waren bij de inbraken. Er werd ook inbraakmateriaal aangetroffen.

De ouders stonden al internationaal geseind staat voor betrokkenheid bij inbraken. Het echtpaar werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Twee minderjarige kinderen werden ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Voor de twee andere kinderen werd crisisopvang geregeld.

Mogelijk nog slachtoffers

Sinds de aanhoudingen is het aantal appartementsinbraken in de regio fors afgenomen. De politiediensten vermoeden echter dat het aantal (pogingen tot) inbraken en diefstallen in appartementen nog hoger ligt. Slachtoffers die nog geen aangifte deden worden opgeroepen om alsnog contact op te nemen met de politie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig