In het Antwerpse district Deurne hebben twee gewapende mannen woensdagochtend een brutale overval gepleegd op een bankkantoor van Argenta. Dat heeft de lokale politie van Antwerpen donderdag bekendgemaakt. De twee dwongen een medewerker van de bank om het geld uit de kluis aan hen te overhandigen. Ze zijn voorlopig spoorloos.

De feiten speelden zich af aan het Argentakantoor aan de Lakborslei. Omstreeks 09.00 uur drongen de verdachten het kantoor binnen, waarna ze oog in oog kwamen te staan met een medewerker van de bank die net koffie wilde gaan halen. Die werd op de grond geduwd en raakte daardoor gewond.

Vervolgens moest de man onder bedreiging van een vuurwapen de kluis openen en het geld overhandigen. Een andere medewerker moest op de grond gaan liggen, terwijl de tweede dader hem met een mes bedreigde.

De twee overvallers vluchtten na de feiten weg in onbekende richting. Het slachtoffer dat op de grond viel, hield daar twee gebroken ribben aan over en moest voor verzorging worden overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig