Persoon aangereden door trein aan station Leuven
De brandweer kwam een tent plaatsen op de plaats van het incident. Foto: kdl

In de buurt van het station van Leuven is een persoon aangereden door een trein. Het treinverkeer is verstoord en de passagiers van een internationale trein worden geëvacueerd.

Het gaat wellicht om een wanhoopsdaad. Een ICE-hogesnelheidstrein die donderdag vanuit Brussel-Zuid onderweg was naar Frankfurt, is in het station van Leuven moeten stoppen nadat iemand onder de trein was terechtgekomen. De passagiers van de ICE-trein kunnen overstappen op een andere trein.

‘Het incident gebeurde omstreeks 11 uur, op perron 3 in het station van Leuven’, zegt Frédéric Petit van Infrabel. ‘De trein naar Frankfurt is onmiddellijk gestopt en de 350 passagiers kunnen overstappen op een andere trein, die vanuit Oostende naar Eupen rijdt. In het station van Leuven zijn de perrons 3 en 4 tijdelijk afgesloten, zodat de treinen die daar moesten aankomen, omgeleid worden naar andere perrons. Dat veroorzaakt kleine vertragingen van een tiental minuten. Door het incident is ook de hogesnelheidslijn tussen Leuven en Luik moeilijk bereikbaar.’

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02–649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig