Drie agenten van de Brusselse lokale politie zijn woensdagochtend gewond geraakt toen ze twee mannen probeerden te arresteren die betrokken waren bij een grote vechtpartij. Eén agent liep een driedubbele vingerbreuk op, de andere dienden verschillende slagen en zelfs een beet te incasseren. Alledrie zijn ze enkele weken buiten strijd.

De twee vechtersbazen, beiden twintigers, zijn opgepakt en ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt het parket donderdag.

Verschillende patrouilles van de Brusselse lokale politie moesten woensdagochtend afzakken naar de Louizalaan voor een grote vechtpartij op een parkeerterrein. De agenten slaagden erin de vechtersbazen uit elkaar te halen maar die gingen even later opnieuw op de vuist, zodat de politie hen een tweede maal moest scheiden.

Twee vechtersbazen keerden zich daarbij tegen de politie en slingerden hen allerlei lelijks naar het hoofd. De agenten probeerden de twee, die in een wagen zaten, op te pakken maar dat lukte niet zonder slag of stoot. De agenten moesten de twee letterlijk uit de wagen slepen, maar één van de twee plooide de vinger van een agent volledig om en probeerde de omstaanders op te hitsen tegen de politie.

Het tweetal werd uiteindelijk opgepakt maar zowel bij hun overbrenging naar het ziekenhuis en vervolgens naar het commissariaat als in het commissariaat zelf bleven ze zich agressief gedragen en bleven ze de agenten bedreigen en klappen uitdelen. Twee agenten raakten daarbij ook gewond. Eén van de twee vechtersbazen bood de agenten ook 10.000 euro om hem te laten gaan. Uiteindelijk konden de twee, die al gekend stonden bij het gerecht, naar de cel gebracht worden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig