Zo reizen de allerrijksten
Foto: Shutterstock

De Amerikaanse nieuwswebsite Huffington Post vroeg aan verschillende reisagenten naar de meest decadente reisjes die zo ooit hebben georganiseerd. Een overzicht.

Een verjaardagstrip: meer dan 1,8 miljoen euro
Dit verjaardagsfeest duurde twee weken en bracht de feestvierders uit Los Angeles tot in Zuid-Frankrijk. Een man wou zijn jarige vrouw en dertig van haar vrienden verrassen met een autorace door het Franse badplaatsje Bandol. Hij importeerde daarvoor vintage wagens vanuit heel Europa en liet de openbare weg negentig minuten lang afsluiten. De dames genoten ook van zesdaagse trip op een luxueus cruiseschip en kregen kooklessen van een chef met twee Michelinsterren.

Een helikoptervlucht: meer dan 12.500 euro
Een reiziger uit Istanboel die graag een bezoekje wou brengen aan de stad Troje, besloot op het laatste moment dat hij dat met een helikopter wou doen. Er werd voor hem een helikopter, twee piloten en een bekende historicus geregeld voor een tour van amper enkele uurtjes.

Vissen, jagen en plastische chirurgie: ongeveer 750.000 euro
Zes leden van het Russische parlement, hun echtgenotes en hun volwassen kinderen hadden een reis gepland naar Canada. Ze zouden er een maand lang vissen en jagen en in Montreal zouden ze even stoppen voor een bezoekje aan de plastisch chirurg. Ze zagen het heel groots, maar hebben de decadente reis uiteindelijk toch moeten annuleren.

Een dorp afhuren: ongeveer 750.000 euro
Voor een driedaagse vakantie naar Ierland huurde een vijfkoppige familie een Keltische stad af. Jongleurs, violisten en zwaardvechters zorgden voor voldoende entertainment en er werd speciaal voor hen zelfs een vuurwerkspektakel georganiseerd.

Decadente trip naar Mexico: zo’n 600.000 euro
Een Russische zakenman trakteerde zeven werknemers en hun zonen op een roadtrip naar Mexico. Ze vlogen met een privé-jet en werden tien dagen lang begeleid door politie en bodyguards. Bovendien lieten ze eten invliegen van over de hele wereld.

Verrassing voor je geliefde: zo’n 600.000 euro
Een Canadese vrouw verraste haar man voor zijn vijftigste verjaardag met een trip naar Brazilië. Ze organiseerde voor hem en de dertig genodigden een diner op Sugarloaf Mountain in Rio de Janeiro.