Ikea zet uw huis vol virtuele meubels
Foto: Ikea

Met de nieuwe catalogus van meubelketen Ikea en de bijhorende smartphone-app kunt u meubels alvast even virtueel uitproberen in uw huis voor u ze koopt.

Het Zweedse Ikea experimenteert al langer met nieuwe technologieën. Zo was het met de catalogus van vorig jaar mogelijk om, gecombineerd met een smartphone, bepaalde voorwerpen in 3D weer te geven. Dit jaar gaan ze nog een stapje verder en kan u met de combinatie van de 2014-catalogus en de officiële Ikea-app meubels virtueel in uw huis zetten. In een filmpje toont Ikea hoe het precies werkt.

Dit wordt mogelijk gemaakt met een techniek die augmented reality heet. Door met een smartphone of tablet een bepaalde code in te scannen, wordt er op het scherm een extra laag geplaatst bovenop de realiteit die de cameralens registreert. In het geval van Ikea zijn dat meubels en andere huiselijke accessoires. Niet alles uit de Ikea-catalogus kan overigens virtueel in uw woonkamer of bureau geplaatst worden - het gaat om een select aantal ‘testvoorwerpen’.

Augmented reality wordt steeds vaker gebruikt in de woning. Elektronicafabrikant Sharp kwam eerder al met een app die toeliet om de juiste grootte van een televisietoestel in uw woonkamer te bepalen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig