4.692 automobilisten geflitst tijdens grote snelheidscontroles in juli

In het kader van vier grote snelheidscontroles van de federale wegpolitie langs grote verkeersassen, hebben in de maand juli 4.692 bestuurders een proces-verbaal of onmiddellijke inning ontvangen. Dat meldt de federale politie donderdag in een persbericht. De hoogst vastgestelde snelheid was 216 kilometer per uur.

“Nog te vaak remmen automobilisten af bij het naderen van een radar om onmiddellijk daarna het gaspedaal opnieuw in te drukken”, luidt het in het persbericht. Sinds een maand organiseert de federale wegpolitie daarom elke week een snelheidscontrole langs een grote verkeersas. Met deze “Speed”-acties, waarbij meerdere controles met vaste en mobiele radars plaatsvinden op hetzelfde traject, wil de politie automobilisten aanzetten om een constante snelheid aan te houden en zo het aantal verkeersslachtoffers terugdringen.

Op de E314 in Vlaams-Brabant werden 102 processen-verbaal opgemaakt voor overdreven snelheid, op de E411 in Vlaams- en Waals-Brabant, Namen en Luxemburg waren dat er 803, op de E40 tussen Luik en Oostende 1.797 en op de E17 in Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen 1.990. In de provincie Namen werd op de E411 een motorrijder geflitst aan 216 kilometer per uur.

“De federale politie is tevreden over de nieuwe aanpak die toelaat om, zonder bijkomende middelen, doeltreffender te zijn bij snelheidscontroles”, luidt het nog. “Er is na een eerste evaluatie beslist dat deze acties verlengd worden tot minstens eind 2013.”

Donderdagavond- en nacht is een nieuwe actie gepland tussen 20 uur en 4 uur.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig