Er is mogelijk gesjoemeld met de tachograaf van de vrachtwagen waarmee woensdag een dodelijk ongeval is veroorzaakt op de E42 in Viesville. Dat heeft de arbeidsauditeur van Charleroi Charles-Eric Clesse aangegeven. Op de tachograaf was aangegeven dat twee bestuurders elkaar zouden aflossen, maar in werkelijkheid bevond er zich slechts één chauffeur in de vrachtwagen.

De chauffeur zou naar eigen zeggen tot dinsdagavond laat gewerkt hebben en op bevel van zijn baas de volgende ochtend om 5 uur ’s ochtends weer aan het werk zijn gegaan. De onderzoekers hanteren nog steeds als hypothese dat de chauffeur indommelde, maar diens gsm toonde wel aan dat hij enkele minuten voor het ongeval nog een sms verstuurde naar zijn vrouw.

De bestuurder van de vrachtwagen met Luxemburgse nummerplaat, die donderdagochtend wordt verhoord door de arbeidsauditeur, viel mogelijk in slaap achter het stuur. Zijn voertuig ging van de baan en raakte de vrachtwagen van de wegwerkzaamheden, op de plaats waar meerdere arbeiders aan het werk waren. Het voertuig belandde daardoor op een toestel dat brandend materiaal bevatte.

Drie arbeiders raakten verbrand, een vierde kwam onder het toestel terecht. De man overleed nog voor het aankomen van de hulpdiensten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig