Sony verwacht hogere omzet dankzij yen
Foto: EPA

Sony heeft de omzetverwachting voor het huidige boekjaar met 5,3 procent verhoogd. Dat heeft de elektronicafabrikant bekendgemaakt. De stijgende omzet is grotendeels te danken aan de dalende Japanse yen.

In het boekjaar, dat loopt tot eind maart 2014, verwacht Sony nu een omzet van 7.900 miljard yen (60,5 miljard euro) te genereren, of 5,3 procent meer dan de prognoses die het bedrijf deed in mei.

In het eerste kwartaal van het boekjaar klom de omzet met 13 procent tot 1.700 miljard yen (ongeveer 13 miljard euro). De nettowinst kwam uit op 3,48 miljard yen (27 miljoen euro), vergeleken met een verlies van 24,6 miljard yen (188,3 miljoen euro) een jaar eerder.

Goedkopere yen, minder kosten en meer verkoop

Sony, dat onder meer de PlayStation-spelcomputers maakt, verkoopt het grootste deel van haar producten in het buitenland. Doordat de waarde van de yen gedaald is, zorgen goederen die in buitenlandse munten verkocht werden voor relatief meer yens in kas.

De grootste elektronicafabrikant van Japan verwacht ook minder kosten te maken en hoopt op extra inkomsten door de lancering van nieuwe smartphones en andere producten. In juli toonde Sony ook de Playstation 4 al aan de wereld. Het is de eerste keer in 7 jaar tijd dat het bedrijf een nieuwe spelcomputer lanceert.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig