Bij het bedrijf Hoppecke in Zemst, een producent van batterijen, is donderdagochtend een honderdtal liter zwavelzuur weggelekt. Het grootste deel van het goedje werd opgevangen door werknemers van het bedrijf zelf maar de brandweer van Vilvoorde en Overijse kwamen ook ter plaatse. Niemand raakte gewond en er was op geen enkel moment gevaar voor de omgeving, zo meldt Bart Coopman, burgemeester van Zemst.

Het incident deed zich rond 09.00 uur voor, bij het vullen van een tank. De veiligheidsklep die moet vermijden dat de tank overloopt, werkte niet naar behoren zodat de tank overliep. In totaal liep 100 liter zwavelzuur uit de tank. Het personeel van het bedrijf zelf ving het grootste deel op en verwittigde intussen de hulpdiensten. De brandweer van Vilvoorde kwam ter plaatse en vroeg versterking van een gespecialiseerde ploeg van de brandweer van Overijse.

‘Rond 11.00 uur was de situatie volledig onder controle’, zegt burgemeester Bart Coopman van Zemst. ‘In één van de putten van het bedrijf bevindt zich nog een kleine, verdunde hoeveelheid zwavelzuur en de brandweer zorgt er nu voor dat die niet kan weglekken naar de nabije Leiebeek. Er was op geen enkel moment gevaar voor de omgeving.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig