Trein valt stil omdat bestuurder vergeet te tanken
Archief Foto: BELGA

Een klein uurtje doet de trein er normaal over, van Lommel naar Lier. Maar dinsdagavond zat werkelijk alles tegen voor vijftien reizigers op de boemeltrein. ‘De trein viel stil omdat er niet getankt was. Ik wist niet eens dat treinen nog op brandstof reden’, vertelt Lisette Gysels in Gazet van Antwerpen.

De menselijke fout gebeurde dinsdagavond op de trein van Lommel naar Lier. Lisette Gysels uit Lint stapte na een bezoekje aan haar dochter in Lommel de trein op. Niet lang daarna stond de trein weer stil. ‘Er hing een sterke mazoutgeur in de trein en de conducteur vertelde droogjes dat de bestuurder niet voldoende had getankt. De reizigers begonnen te lachen: welke trein rijdt nu nog op brandstof?’, vertelt Gysels in Gazet van Antwerpen. De conducteur vertelde nog dat de bestuurder onmogelijk kon zien dat er te weinig brandstof in de tank zat, maar het blijft een menselijke fout.

En daar bleef het niet bij. De reizigers werden na de abrupte halt verzocht om over te stappen op een andere trein naar Lier. Eenmaal daar aangekomen, weigerden de deuren dienst. ‘Ik ben dan blijven zitten tot in Berchem om van daaruit een trein te nemen naar Lier. Ik was pas om één uur ’s nachts thuis, vier uur na mijn vertrek in Lommel’, zegt Gysels.

De NMBS moet het incident schoorvoetend toegeven. Er zijn naar verluidt nog een negentigtal treinen in dienst die nog op diesel rijden. De treinen rijden op enkele nog niet geëlektrificeerde spoorlijnen, onder andere tussen Antwerpen-Centraal, Neerpelt-Hasselt en Herentals-Mol.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig