Assad blijft overtuigd van overwinning op rebellen
Foto: afp

De Syrische president Bashar al-Assad is ervan overtuigd dat zijn troepen de overwinning zullen behalen op de rebellen, in de burgeroorlog die Syrië al meer dan twee jaar in de greep houdt. In een bericht sprak de president donderdag de Syrische soldaten toe naar aanleiding van de 68e verjaardag van de oprichting van het Syrische leger.

“Als we in Syrië niet zeker zouden zijn van de overwinning, zouden we geen verzet kunnen bieden en (de strijd) niet kunnen voortzetten na meer dan twee jaar agressie”, aldus Assad in het bericht, dat door het officiële persagentschap Sana werd verspreid.

“Mijn vertrouwen in jullie is groot”, aldus Assad. “Ik heb vertrouwen in jullie capaciteit (...) om de nationale missie die jullie is toegevallen, goed uit te voeren.”

“Jullie hebben blijk gegeven van een zeldzame moed in de strijd tegen het terrorisme en hebben de wereld onder de indruk gebracht van jullie verzet (...) door het hoofd te bieden aan de felste en meest wrede oorlog van de moderne geschiedenis.”

Al meer dan twee jaar strijden de regeringstroepen, die over een slagkrachtige luchtmacht beschikken en de steun krijgen van de Libanese Hezbollah, tegen de minder goed uitgeruste rebellen. Damascus noemt hen steeds “terroristen”, die buitenlandse steun krijgen.

Volgens de Verenigde Naties heeft het conflict het leven gekost aan meer dan 100.000 mensen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig